Kőzetgyapot hő és hangszigetelő anyagok
Technológia
Termékeink
Partnerek

Az ISOROC hőszigetelő anyagok előállítási technológiájának alapját bazalt alapú természetes anyagok olvasztásával nyeri, amely során vékony egyrétegű „paplant” készítenek polimerizációs kamrában szintetikus, hőszigetelést fokozó segédanyag hozzáadásával. Az anyag ekkor nyeri el végleges tulajdonságait. Ezek után ár csak a megrendelésnek megfelelő méretre vágás és csomagolás van hátra.

Gyártás

kozetgyapot2.jpg

1. A nyersanyagok kiválasztása és felkészítése a gyártási folyamatra

A nyersanyagok kiválasztása az ásványgyapot termékek műszaki követelményeinek figyelembe vételével történik. A gyártás alapját a legmagasabb minőségű bazalt alapú anyagok illetve azoknak műszakilag megfelelő anyagok adják

2. Ásványi anyagok olvasztása

Az alapanyagok olvasztása ~ 1500oC fokos földgáztüzelésű kádkemencében történik, ahol állaga lávaszerűvé válik.

3. Az anyag szálasítása

A kádkemencében képződő olvadékot centrifugális fúvó eljárással szálakra foszlatják. A szálazással egy időben fenol-formaldehid műgyantát és olajemulziót porlasztanak hozzá.
Az ülepített szálhalmaz - a lemezgyártó sorra jutva - lemez- és filctermék előállítását teszi lehetővé.

4. Polimerizáció

A lemezgyártó soron az anyag a polimerizációs kamrában hőkezelést kap, ahol a kikeményedő műgyanta a kőzetgyapot termék alak- és formaállóságát biztosítja, míg az olajemulzió víztaszítóvá teszi a szálakat, és meggátolja a kiporzást.

5. A kőzetgyapot lemezek méretre vágása

A termék méretre vágása speciális eszközökkel történik, ami garantálja a kőzetgyapot termék tökéletes geometriai méretét.

6. Késztermékek csomagolása

A méretre vágást követően a késztermékek polietilén zsugorfóliába csomagoljuk, hogy a pakolás, raktározás és szállítás során védje a termékeket a különböző hatásoktól.

A folyamatos szakmai és technológiai fejlődésnek köszönhetően az ISOROC cég magas minőségi szintű ISOROC termékeket állít elő lakóépületek, közületek, intézmények és egyéb épületek szigeteléséhez. Alkalmazásukkal megszüntethetők a hőhidak, ezzel növelve az emberek komfortérzetét, fokozzák az épület hangszigetelési, tűzállósági tulajdonságait, valamint élhetőbbé teszik a lakrészeket.

Hőszigetelési tulajdonságok

kozetgyapot1.jpg

Alacsony hőáteresztő képesség

Az alacsony hőáteresztő képességnek köszönhetően az ISOROC ásványgyapot termékek magas hőszigetelési képességgel rendelkeznek, aminek köszönhetően megakadályozza a meleg beáramlását az épület melegebb részéből a hűvösebb térbe, ezzel egyidejűleg jelentősen csökkenti a hőveszteséget.

Magas szintű tűzbiztonság

Az ISOROC termékek alapanyagai – nem éghető természetes összetevőknek (+ 700oC –ig a fizikai-mechanikai tulajdonságok megváltozása nélkül ellenáll a hőnek) köszönhetően a legmagasabb szintű tűzbiztonsági osztályba sorolják

Magasfokú víztaszító képesség

Az épületet legtöbbet érő környezeti hatás a nedvesség. Az ISOROC ásványgyapot termékek az ásványi alapanyagok és a hozzáadott speciális segédanyagoknak köszönhetően teljesen kiküszöböli ezt a problémát.

Páraáteresztés

Az ISOROC ásványgyapot szigetelés a hagyományos építőanyagokból (cserép, beton, hungarocell, stb.) épült szerkezetnél jobban engedi lélegezni az épületet. Ennek köszönhetően az építmény szerkezeti tulajdonságai a legcsekélyebb módon változnak.

Magas hangszigetelő képesség

Korunk egyik nagy problémája a zajszennyezés (vasutak, autópályák, stb.). Az ISOROC magas hangszigetelő képességű ásványgyapot termékeinek alkalmazásával ezek a környezeti hatások minimalizálhatók, komfortosabbá tehetik a lakóteret.

Környezetvédelem

A természetes alapanyagokból előállított, ökológiailag tiszta ISOROC hőszigetelő anyagok alkalmazásával a belső tér olyan módon tehető komfortosabbá, élhetőbbé, hogy közben óvjuk környezetünket.

Műszaki adatok

kozetgyapot3.jpg

Az ásványi hőszigetelő anyagok magas termo technikai hatásának, valamint állandó szerkezeti tulajdonságainak kiaknázásával a mai kor műszaki követelményeinek megfelelő, az épületek, építmények számára fizikai és technikai szempontból hatásos hőszigetelést jelentenek.

Az alapvető műszaki követelményekhez tartozik:

 • A hőszigetelt épület páratartalmának és hőmérsékletének megváltoztatása
 • A felhasznált anyag diffúziós megújításának lehetősége
 • Szélhatás csökkentése
 • A falszerkezetben a szigetelő anyag saját súlyának mechanikai viselése, valamint a lakótérben a lakók által keltett hatásokkal szembeni tartós ellenállás

A műszaki követelmények figyelembe vételével, a hőszigetelő anyagoknak a következő alapvető paramétereknek kell megfelelnie:

 • elért hővezetési tényező (lambda) 0,04-0,06 W/mK,
 • víztaszítás,
 • meg kell akadályoznia a falszerkezet átnedvesedését a szigetelést követően
 • fagyállóság
 • a szigetelő anyag testsűrűsége nem haladhatja meg a 200-250 kg/m3-t, ami a szerkezet maximális terhelhetőségének felső határa
 • a külső vakolattal ellátott szigetelő anyag szakítószilárdságának együtthatója nem lehet kevesebb, mint 0,015 MPa rétegelt ragasztás esetén
 • vízállóság, pH értéke nem kevesebb, mint 4
 • vegyileg közömbös, környezetkímélő, a vele érintkező anyagokat nem korrodálja.
1
Általános szigetelés
Kőzetgyapot lap váz szerkezetü épületek válaszfalaihoz,
illetve ferde tetők hőszigeteléséhez.Tovább »
2
Kültéri fal szigetelések
Homlokzat hőszigetelő rendszerek, A1-es tűzállósággal párosítva.Tovább »
3
Egyrétegű lapostető szigetelés
Nem járható lapostetők hőszigeteléséhez, teljes keresztmetszetében víztaszító tulajdonsággal.Tovább »
4
Kétrétegű lapostető szigetelés
Lapostetők két rétegben való hőszigeteléséhez, kiváló mechanikai tulajdonságokkal.Tovább »